وان

بسیاری از گردشگرانی که به‌دنبال سفر خارجی ارزان قیمت هستند، سفر به وان را در برنامه خود قرار می‌دهند؛ چراکه این شهر ترکیه در نزدیکی مرز با ایران است و با سفر زمینی به‌راحتی می‌توان از آن دیدن کرد. همین موضوع بهانه‌ای شد تا نیکاسفر با تهیه راهنمای سفر به وان، این مسافرت را از جنبه‌های مختلف همچون بهترین زمان سفر، قیمت هتل‌ها و رستوران ها و جاهای دیدنی و… بررسی کند و بهترین گزینه‌ها را در اختیار شما قرار دهد.

درباره وان

«وان» (Van) بزرگ‌ترین شهر در شرق ترکیه و مرکز استان وان است که در شرق دریاچه وان قرار دارد و فاصله چندانی با مرز مشترک ایران و ترکیه ندارد. وان به‌عنوان یک منطقه شهری مهم از قدمتی طولانی برخوردار است. این محل از هزاره اول قبل از میلاد، شهری بزرگ بوده است و در سده نهم قبل از میلاد با نام «شهر توشپا» پایتخت امپراتوری اورارتو و بعدها به‌عنوان مرکز امپراتوری ارمنی واسپوراکان شناخته می‌شد. کاوش‌های باستان‌شناسی در استان وان نشان می‌دهد که تاریخ سکونت انسان در این منطقه حداقل به ۵۰۰۰ سال قبل از میلاد برمی‌گردد. تپه «Tilkitepe» در ساحل دریاچه وان و چند کیلومتری جنوب قلعه وان، تنها منبع اطلاعاتی درباره قدیمی‌ترین فرهنگ وان به شمار می‌رود.

جالب است بدانید که وان در نیمه اول قرن پانزدهم میلادی، به منطقه‌ای مورد مناقشه بین امپراتوری عثمانی و امپراتوری صفوی تبدیل شد. صفویان در سال ۱۵۰۲ وان را به تصرف خود درآوردند؛ هرچند این شهر در جنگ‌های مختلف بین عثمانی و صفوی دست به دست شد تا اینکه در سال ۱۵۵۵ میلادی با امضای پیمان آماسیه بین شاه طهماسب یکم و سلطان سلیمان یکم و مشخص‌کردن مرز ایران و عثمانی، جنگ‌های درازمدت دو کشور خاتمه یافت و وان به دست عثمانی افتاد.

امروزه اکثریت جمعیت وان را کردها و اقلیت آن را ترک‌ها تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری سال ۲۰۱۲ جمعیت وان به حدود ۳۷۰ هزار نفر می‌رسید. این شهر را بیشتر به‌خاطر گربه‌های سفید پشمالویی می‌شناسند که یک چشم آبی و یک چشم زردرنگ دارند. علاوه بر این، صبحانه‌های وان نیز شهره عام و خاص است و به‌دلیل تنوع بسیار زیادش، طرفداران زیادی بین گردشگران دارد.

در سال‌های اخیر، شهر وان به یکی از مقاصد سفر ایرانی ها تبدیل شده که نسبت به سایر شهرهای ترکیه ارزان‌تر و نزدیک‌تر به ایران است. مراکز تجاری متعدد، هتل‌های متنوع و جاذبه‌های توریستی و تفریحی، گردشگران زیادی را برای سفری سه یا چهار روزه به وان ترغیب می‌کنند.

سفر به وان جذابیت‌های مختلفی دارد و ایرانیان معمولا برای خرید کردن و گشت و گذار به این شهر ترکیه سفر می‌کنند. نزدیکی به مرزهای ایران و همچنین ارزان بودن هزینه‌های سفر از دیگر انگیزه‌های سفر به وان است. در ادامه بیشتر به این موارد می‌پردازیم.

مراکز خرید: مراکز خرید بزرگ و متعدد باعث است که گردشگران ایرانی در طول سفر خود در درجه اول به فکر خرید اقلامی مثل پوشاک و کالاهای چرمی باشند؛ به‌خصوص که در مقایسه با استانبول و آنتالیا، قیمت‌ اجناس کمتر و هزینه‌های خرید کمتر است.

جاهای دیدنی: شهر وان فقط مقصدی برای خرید کالاهای برند و پوشاک نیست و جاذبه های توریستی همچون خانه گربه های وان، دریاچه وان، قلعه وان، آبشار مرادیه و جزیره آکدامار را در خود جای داده است که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نخواهد بود.

دسترسی آسان: از آنجا که از مرز رازی تا شهر وان فقط یک ساعت فاصله است و امکان سفر زمینی به‌راحتی وجود دارد؛ وان گزینه‌ای عالی برای سفر بسیاری از گردشگران ایرانی‌ به حساب می‌آید.

هزینه نسبتا پایین سفر: شهر وان یکی از باصرفه‌ترین و ارزان‌ترین سفرهای خارجی برای ایرانی‌ها است و از همین رو جذابیت ویژه‌ای دارد.

بهترین زمان سفر به وان

فصل پر سفر وان

بهترین زمان سفر به وان به‌طور کلی به هدف سفر شما بستگی دارد. اگر سفری تفریحی در پیش دارید، پس وضعیت آب و هوا برایتان اهمیت پیدا می‌کند. با توجه به اینکه شهر وان از آب و هوای کوهستانی برخوردار است، در اواخر فصل بهار، تابستان یا اوایل پاییز، به وان سفر کنید که هم وضعیت آب‌وهوایی مساعد است و هم بارش باران کم می‌شود. به این ترتیب، فصل پر سفر وان (های سیزن) را می‌توان از خرداد تا مهر (اواخر مه تا سپتامبر) دانست؛ هرچند که قیمت هتل‌ها و بلیط هواپیما به بیشترین میزان خود می‌رسد و صرفا با رزرو هتل و پرواز از چند ماه قبل می‌توانید هزینه‌های خود را کاهش دهید.

تعطیلات رسمی ترکیه و ایران و همین طور اواخر هفته را برای سفر خود انتخاب نکنید؛ چراکه علاوه بر ازدحام گردشگر، قیمت‌ها به میزان چشمگیری بالا می‌رود.

در صورتی که هدفتان از سفر به وان، خرید است؛ هر زمان از سال می‌تواند برایتان مناسب باشد؛ زیرا در ایامی که حراج ها و تخفیف ها به راه می‌افتد، قیمت هتل‌ها و هزینه‌ها به‌شدت افزایش می‌یابد و مبلغی که از تخفیف‌ها عاید شما می‌شود، باید صرف هزینه‌های دیگر شود. در سایر ایام سال که گردشگر کمتری راهی وان می‌شود، میزان تخفیف ها چندان زیاد نیست؛ اما در عوض هزینه هتل و خورد و خوراک و… پایین است.

فصل کم سفر وان

زمستان های وان نیز دیدنی است؛ اما مسیر تردد به آن وضعیت مطلوبی ندارد و کار را برای مسافران دشوار می‌کند. سرمای زیاد هوا باعث خلوتی شهر می‌شود و متعاقبا هزینه‌های اقامت و خرید و… کاهش می‌یابد. در واقع فصل کم سفر وان (آف سیزن)،‌ بهترین فرصت برای تجربه سفری ارزان به شمار می‌رود.

جاهای دیدنی وان

دریاچه وان

جزیره آکدامار

شهر احلات

موزه وان

قلعه وان

آبشار مرادیه

خانه گربه های وان

پارک آبی چاقداش وان

هزینه سفر به وان چقدر است؟

برای برآورد هزینه‌های سفر به وان، زمان تعطیلات رسمی و جشنواره‌ها را در نظر بگیرید و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنید؛ زیرا این موضوع تاثیر بسزایی بر شلوغی شهر و همین طور افزایش هزینه‌های سفر خواهد داشت.

به‌طور کلی هزینه سفر به وان خیلی بالا نیست؛ ضمن اینکه می‌توانید با یک تیر، دو نشان بزنید و خرید مقرون‌به‌صرفه‌ای داشته باشید؛ به‌خصوص که اکثر مسافران به‌دنبال خرید پوشاک ترک هستند و می‌توانند آن را با قیمت‌های عالی و کیفیت درجه یک تهیه کنند.

اگر قصد سفر به دیگر شهرهای ترکیه را ندارید و برای یک بار می‌خواهید به وان سفر کنید، قید استفاده از ماشین شخصی را بزنید؛ چراکه با این کار دیگر نیازی به پرداخت هزینه برای اخذ گواهینامه بین‌المللی، پلاک بین المللی، کاپوتاژ، بنزین و… نخواهید داشت و در هزینه‌ها صرفه‌جویی خواهید کرد.

قیمت تور وان

قیمت تور وان به عوامل متعددی همچون مدت‌زمان سفر، کیفیت هتل و خدمات تور بستگی دارد؛ به‌عنوان مثال اگر در تور وان، هتل ارزان‌تر رزرو شود، قیمت تور تا حد درخورتوجهی کاهش می‌یابد. خدمات تورها اغلب شامل بیمه مسافرتی، نوع وسیله انتخابی برای رفت‌وبرگشت، هتل، ترانسفر و راهنمای فارسی زبان می‌شود. علاوه بر این، سفر به وان در فصول کم مسافر می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش قیمت تور داشته باشد.

هزینه ویزا و عوارض خروج از کشور

همان طور که گفتیم برای سفر به ترکیه نیازی به دریافت ویزا ندارید. عوارض خروج از کشور در سال ۱۳۹۹ برای سفر اول هر مسافر ۲۶۴ هزار تومان است که در سفر دوم به ۳۹۶ هزار تومان می‌رسد. برای سفرهای سوم و بیشتر، هزینه عوارض خروج از کشور نسبت به سفر اول ۱۰۰ درصد بیشتر می‌شود و ۵۲۸ هزار تومان است.