استانبول

استانبول بزرگ‌ترین شهر ترکیه، دروازه اروپا و پایتخت فرهنگ این کشور است. این کلان‌شهر، سومین شهر توریستی دنیا محسوب می‌شود و یکی از مقصدهای سفر پرطرفدار برای ایرانی‌ها است. نیکاسفر در قالب راهنمای سفر به استانبول برای برنامه‌ریزی و سفر به این شهر، شما را راهنمایی می‌کند.

چرا به استانبول سفر کنیم؟

جذابیت‌های هنری و معماری: جاهای دیدنی مقدسی مانند مسجد آبی یا ایاصوفیه، در کنار مکان‌های دیدنی نظیر توپکاپی و دلمه باغچه جزو بایدهای سفر به استانبول برای دوستداران هنر و معماری است.

مراکز خرید متعدد برای سلیقه‌های متفاوت: استانبول را در کنار همه‌ی جذابیت‌هایش، به‌خاطر مراکز خرید بی‌نظیرش نیز می‌شناسند. چه دلیلی بهتر از خرید برای سفر به استانبول؟

غذاهای ترکی: چه کسی می‌تواند در برابر بوی خوش غذاهای ترکیه‌ای که در خیابان‌های شهر می‌پیچد، مقاومت کند؟ بهترین کباب‌ها را در رستوران‌های ترکیه‌ای امتحان کنید؛ نان سیمیت نوش جان کنید یا گوزلمه خوشمزه بخورید.

جذابیت‌های فرهنگی استانبول: استانبول در طول تاریخ خود، پایتخت سه امپراتوری بزرگ روم، روم شرقی و عثمانی بوده است. همین موضوع باعث شده تنوع فرهنگی در این شهر شکل بگیرد که از دلایل جذب توریست به این شهر محسوب می‌شود.

راهنمای سفر استانبول

سفر به استانبول با تور

ساده‌ترین و احتمالا بی‌دردسرترین راه برای سفر به بزرگ‌ترین شهر ترکیه رزرو تور استانبول از میان انواع تور ترکیه است. آژانس‌های مسافرتی مختلف کشور، پکیج‌های متنوعی در بازه‌های زمانی مختلف عرضه می‌کنند که می‌توانید به‌صورت آنلاین آن‌ها را رزرو کنید. 

سفر هوایی و خرید بلیط هواپیما استانبول

پکیج‌های تور شامل پرواز و اقامت در هتل هستند؛ اما اگر قصد خرید تور مسافرتی ندارید و می‌خواهید خودتان اقدام به تهیه بلیط هواپیما و رزرو هتل کنید، می‌توانید این کار را نیز به‌صورت آنلاین انجام دهید. 

سفر زمینی به استانبول

برای سفر زمینی به استانبول با اتوبوس می‌توانید از تهران یا تبریز بلیط تهیه کنید. اتوبوس‌های این مسیر معمولا صبح‌ها بین ساعت ۹ تا ۱۰ حرکت می‌کنند. فاصله تهران تا استانبول ۲۰۰۰ کلیومتر است. مسیر تهران تا تبریز ۶۳۰ کیلومتر، تبریز تا مرز بازرگان نیز ۲۹۰ کیلومتر است.

اتوبوس‌ها معمولا برای رفتن به استانبول از مرز بازرگان حرکت می‌کنند؛ چراکه این مسیر وضعیت جاده‌ای بهتری دارد. مدت زمان سفر با اتوبوس از تهران به استانبول معمولا ۳۶ ساعت است و در ایام شلوغ یا تعطیل، این زمان تا ۴۰ ساعت نیز می‌رسد؛ به این ترتیب اگر تحمل بودن در اتوبوس را برای این مدت طولانی ندارید، از این روش سفر صرف‌نظر کنید.

سفر به استانبول با خودرو شخصی

برای سفر با خودرو شخصی در ابتدا باید مقدمات گرفتن مجوز خروج ماشین از کشور را انجام دهید. کاپوتاژ خودرو، دریافت گواهینامه بین‌المللی، دریافت دفترچه بین‌المللی خودرو، دریافت پلاک ترانزیت و بیمه کارت سبز مراحلی است که باید پیش از سفر برای آن‌ها برنامه‌ریزی کنید. سپس می‌توانید سفرتان را از یکی از مرزهای ایران و ترکیه آغاز کنید:

مرز بازرگان در ۲۹۰ کیلومتری تبریز (به‌صورت ۲۴ ساعته فعال)

مرز سرو در ۶۰ کیلومتری ارومیه (به‌صورت شبانه‌روزی فعال)

مرز رازی در ۷۰ کیلومتری شهر خوی (از ساعت ۹ صبح تا ۱۷ به وقت ایران فعال)

در استانبول چکار کنیم؟

گشت‌وگذار در شهر، بازدید از جاهای دیدنی مهم استانبول، خرید در مراکز خرید مدرن و لوکس، سر زدن به بازارهای سنتی و پیاده‌گردی در محله‌ها و خیابان‌های مشهور این شهر بخش اصلی سفر را تشکیل می‌دهند.

جاهای دیدنی استانبول

عاشقان تاریخ، فرهنگ و هنر در کنار دوستداران خرید می‌توانند از بودن در این شهر لذت ببرند. برخی از مهم‌ترین جاهای دیدنی استانبول که نباید بازدید از آن‌ها را از دست بدهید، شامل ایاصوفیه، کاخ توپکاپی، بازار بزرگ استانبول و مسجد آبی یا سلطان احمد می‌شود.

از دیگر جاذبه های دیدنی استانبول می‌توان به میدان تکسیم، خیابان استقلال، تنگه بسفر، برج دختر، برج گالاتا، مسجد سلیمانیه، مسجد ایوب سلطان و آب‌انبار باسیلیکا اشاره کرد. طبیعت زیبای پارک‌ها و جنگل‌های استانبول را نیز نباید از یاد برد. برخی از دوست‌داشتنی‌ترین پارک های استانبول شامل پارک جنگلی ییلدیز، پارک‌ جنگلی امیرگان و جنگل بلگراد می‌شود.

همچنین این شهر پر است از موزه‌های جذاب که از میان آن‌ها می‌توان به این‌ها اشاره کرد: موزه آتاتورک برای آشنایی با تاریخ عصر جدید و موزه فرش و گلیم واکیفلار که بازدیدکنندگان را به دنیای هنرهای سنتی ترکیه می‌برد. موزه هنرهای مدرن نیز یکی دیگر از موزه‌های استانبول است که شامل کلکسیون گسترده‌ای از آثار ملی و بین‌المللی می‌شود.

بهترین زمان سفر به استانبول چه فصلی است؟

های سیزن استانبول
فصل شلوغ گردشگری و بهترین زمان سفر به استانبول را می‌توان از ۱۱ اسفند تا ۱۱ خرداد (یعنی ماه‌های مارس تا مه) در نظر گرفت. آب‌وهوای حاکم بر این شهر ترکیه‌ای در فصل بهار بسیار دلپذیر و میزان رطوبت هوا مناسب است. زمان مناسب دیگر برای سفر به استانبول، از ۱۱ شهریور تا تا ۱۰ آذر (سپتامبر تا نوامبر) است. در این فصل نیز شرایط آب و هوایی مناسبی حاکم است.

بهترین زمان سفر به استانبول، بهار و پاییز است
روزهای نزدیک به سال نو میلادی و همچنین ایام عید فطر در ترکیه، فروشگاه‌ها تخفیف‌های فوق‌العاده‌ای برای اجناس خود در نظر می‌گیرند که زمان مناسبی برای خرید در استانبول فراهم می‌شود.

آف سیزن استانبول
فصل خلوت گردشگری در استانبول را می‌توان زمستان و تابستان در نظر گرفت که عامل اصلی تعیین‌کننده آن دمای هوا است. ۱۲ خرداد تا ۱۰ شهریور (یعنی ماه‌های ژوئن تا اوت) فصل تابستان استانبول است. ۱۱ آذر تا ۱۰ اسفند (یعنی ماه‌های دسامبر تا فوریه) فصل زمستان ترکیه محسوب می‌شود.

نکات مهم برای سفر به استانبول

وسایل مورد نیاز برای سفر به استانبول
لباس مناسب فصل، کیف کمری، لوازم آرایشی و بهداشتی ضروری، کفش مناسب برای پیاده‌روی‌، عینک آفتابی، هندزفری، مودم همراه و پاوربانک از وسایل ضروری هستند که بهتر است در سفر به استانبول همراه خود داشته باشید.

ویزای ترکیه
برای سفر توریستی به استانبول نیازی به ویزای ترکیه ندارید و تنها مدرک مورد نیاز، پاسپورت با حداقل ۶ ماه اعتبار است و تا ۹۰ روز می‌توانید در این کشور بمانید.

واحد پول ترکیه و تبدیل ارز
واحد پول ترکیه لیر با علامت اختصاری TRY است. همچنین اسکناس‌های آن به‌صورت ۲۰۰، ۱۰۰، ۵۰، ۲۰، ۱۰ و ۵ لیر وجود دارد. هر لیر برابر با صد کروش است. بهتر است پیش از سفر پول خود را تبدیل کنید. می‌توانید ریال را به دلار، یورو یا لیر تبدیل کنید. اگر دلار یا یورو همراه بردید، بهتر است پیش از خرج کردن آن را تبدیل به لیر کنید. اگر می‌خواهید پول خود را صرف کنید، جاهای زیادی وجود دارند که این کار را برای‌تان انجام می‌دهند. صرافی‌ها را در ترکیه با نام Doviz Burosu پیدا می‌کنید و در اکثر مناطق توریستی، تجاری و بازرگانی یافت می‌شوند.

بیمه مسافرتی و واکسن‌های مورد نیاز برای سفر به استانبول
برای خرید بیمه مسافرتی پیش از رزرو تور تحقیق کنید که بیمه مسافرتی تور انتخابی شما متعلق به کدام شرکت است و چه هزینه‌هایی را پوشش می‌دهد.

ترکیه واکسن‌های کرونا تایید‌شده توسط سازمان جهانی بهداشت را به رسمیت می‌شناسد
تمام مسافرانی که به ترکیه سفر می‌کنند، باید آخرین واکسن‌های ضروری، از جمله واکسن کرونا را دریافت کرده باشند. ترکیه تمامی واکسن‌های تایید‌شده توسط سازمان جهانی بهداشت را به رسمیت می‌شناسد. بنابراین گردشگران با تزریق هرکدام از این واکسن‌ها، می‌توانند به استانبول سفر کنند.

اپلیکیشن‌های کاربردی برای سفر به استانبول
پیش از سفر به استانبول پیشنهاد می‌کنیم نقشه آفلاین گوگل مپ برای استانبول را دانلود کنید. در صورتی که به اینترنت دسترسی دارید

موبایل و اینترنت در استانبول
در طول سفر به استانبول از روش‌های زیر می‌توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید:

استفاده از وای‌فای رایگان: یکی از راه‌های دسترسی به اینترنت در استانبول استفاده از وای‌فای رایگان هتل، رستوران‌ها و کافه‌ها و میدان‌های اصلی و نقاط توریستی شهر است. برای استفاده از آن باید ابتدا ثبت‌نام کنید و به شبکه آن با نام ibbWiFi متصل شوید.

خرید سیم‌کارت اعتباری در ترکیه: اگر سفر شما ۱۰ روز یا بیشتر از آن طول می‌کشد، خرید سیم‌کارت اعتباری در ترکیه روش بهتری خواهد بود. سه اپراتور در ترکیه وجود دارند که شامل ودافون (Vodafone)، ترک سل (Turkcell) و ترک تلکام (Turk Telekom) هستند. طبق قانون ترکیه، تمام سیم‌کارت‌ها باید ثبت‌نام شوند و تنها با ارائه پاسپورت معتبر قابل خریداری هستند.

خرید وای‌فای همراه: یکی از راهکارهای به نسبت اقتصادی‌تر برای استفاده از اینترنت در استانبول، استفاده از وای‌فای همراه یا جیبی (pocket WiFi) است. وای‌فای همراه را بعد از خرید می‌توانید در فرودگاه استانبول یا هتل محل اقامتتان تحویل بگیرید. با جستجو در اینترنت می‌توانید شرکت‌های مرتبط را به‌سادگی پیدا کنید.

رومینگ: به کمک سرویس رومینگ اپراتور تلفن همراه‌تان می‌توانید در استانبول از خدمات سیم‌کارت دائمی یا اعتباری خود استفاده کنید. البته تعرفه‌های رومینگ بسیار زیاد است.

حمل و نقل در استانبول

اگر در طی زمان اقامت خود در شهر می‌خواهید از حمل و نقل عمومی استفاده کنید، در فرودگاه، استانبول کارت بخرید و به‌اندازه کافی آن را شارژ کنید. خرید این کارت باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود و از طرفی در صف‌های شلوغ حمل و نقل عمومی استانبول ضروری به نظر می‌رسد. همچنین آدرس دقیق هتل محل اقامت خود را به‌همراه تلفن آن روی یک کاغذ، یادداشت یا پرینت کنید.

چطور از فرودگاه جدید استانبول به مرکز شهر و هتل برویم؟
شاتل از فرودگاه: Havaist سرویس شاتل خطی فرودگاهی جدیدی است که از مبدا فرودگاه استانبول به ایستگاه‌های مختلف داخل شهر فعالیت می‌کند و تمام شهر را پوشش می‌دهد.

شاتل خصوصی از فرودگاه: شاتل خصوصی جایگزینی عالی برای تاکسی و شاتل‌های رسمی فرودگاه است و کرایه ثابت و مشخصی دارند. یکی از سرویس‌های شاتل خصوصی در استانبول، KiwiTaxi است.

حمل و نقل عمومی از فرودگاه: تنها خط مناسب توریست‌ها، H2: New Istanbul Airport – Mecidiyekoy است. بعد از پیاده شدن از اتوبوس، برای رسیدن به هتل باید سوار تاکسی یا مترو شوید.

خدمات ترانسفر خصوصی هتل: بیشتر هتل‌ها بنا به درخواست مشتری، سرویس ترانسفر دارند که به‌ندرت رایگان هستند و معمولا هزینه بیشتری نسبت به تمام گزینه‌های بالا روی دستتان خواهند گذاشت.

تاکسی از فرودگاه: گردشگران زیادی هستند که برای رسیدن به هتل از فرودگاه، تاکسی را انتخاب می‌کنند؛ اما این روش می‌تواند هزینه زیادی دربرداشته باشد.

حمل و نقل درون شهری در استانبول
برای استفاده از حمل و نقل عمومی در شهر، استانبول کارت را در فرودگاه، از دستگاه‌های زردرنگ فروش این کارت‌ها به نام Biletmatik تهیه کنید.

مترو استانبول؛ خطوط مهم برای توریست‌ها: خط M1a – Ataturk Airport – Yenikapi Metro Line | خط M2 – Yenikapi -Haciosman Metro Line‌ | خط M6 – Levent -Bogazici Universitesi

تراموا استانبول؛ خطوط مهم برای توریست‌ها: خط T1 – Kabatas-Bagcilar Tramway Line | خط T2 – Karakoy-Tunel Funicular

قطار کابلی استانبول؛ ایستگاه‌های مهم برای توریست‌ها: خط F1 – Taksim-Kabatas Funicular

اتوبوس در استانبول: اتوبوس‌ها معمولا کند و شلوغ هستند؛ خصوصا در ساعت‌های اوج شلوغی شهر، یعنی صبح‌ها و عصرها. اگر می‌خواهید اتوبوس سوار شوید قبل از سوارشدن ژتون (توکن) یا استانبول کارت حمل و نقل خود را آماده کنید.

هزینه سفر به استانبول چقدر است؟
قیمت تور استانبول: قیمت تور استانبول بسته به هتل و پروازی که انتخاب می‌کنید و همچنین بازه زمانی انتخابی و مدت زمان سفر شما متفاوت خواهد بود.

هزینه عوارض خروج از کشور: اگر برای اولین بار در سال سفر خارجی می‌روید، باید مبلغ عوارض خروج از کشور را بپردازید. برای دفعات دوم و سوم این مبلغ بیشتر خواهد شد.

قیمت بیمه مسافرتی: عواملی مختلفی بر قیمت بیمه مسافرتی تاثیرگذار هستند؛ برای مثال سن مسافر، مدت زمان سفر، منطقه سفر و در نهایت میزان تعهد بیمه‌نامه.