دبی

بی‌شک هر سفری، به‌خصوص سفرهای خارجی، مستلزم برنامه‌ریزی، کسب اطلاعات، برآورد هزینه‌ها و… است؛ موضوعی که گردشگران در سفر به دبی باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند. انتخاب جاهای دیدنی دبی که بازدید از آن‌ها برای شما اولویت دارد، تعیین بودجه برای خرید و خوردوخوراک و همین طور وسیله نقلیه، همه و همه کمک بسزایی در داشتن سفری پربار و جذاب می‌کنند. هدف از تهیه راهنمای سفر در نیکاسفر نیز همین بوده است تا این مقصد توریستی را بیشتر معرفی کرده و با نشان دادن گزینه‌های مختلف هتل‌ها، رستوران‌ها و… در مدیریت هرچه بهتر هزینه‌های سفر به شما کمک کنیم.نحوه پیدایش ماسوله

درباره دبی

دبی یکی شهرهای امارات متحده عربی و از مدرن‌ترین شهرهای توریستی دنیا به شمار می‌رود که باعث شده است گردشگران زیادی برای تماشای معماری شگفت‌انگیز و آسمان‌خراش‌های فوق‌العاده، صحرا و دریای آرام و سواحل زیبا، خود را از گوشه‌وکنار دنیا به این منطقه از خاورمیانه برسانند. این شهر در خلیج فارس قرار دارد و از شمال شرقی به شارجه، از جنوب به ابوظبی و از جنوب‌شرق به سلطان‌نشین عمان متصل می‌شود.

سرعت تغییر و تحول در دبی بی‌نظیر است؛ به‌طوری که در کمتر از نیم‌قرن منجر به‌شکل‌گیری کلان‌شهری پررونق و توسعه‌یافته در دل کویر شده است. بسیاری از گردشگران از این تعداد آسمان‌خراش در کنار شن‌های سفید، مات و متحیر می‌شوند؛ هرچند که هنوز هم با تفریح‌هایی نظیر سافاری در صحرا یا قایق‌سواری می‌توان گوشه‌ای از گذشته‌های این شهر را تجربه کرد.

در کمتر از ۳۰۰ سال، دهکده ماهی‌گیری دبی به کلان‌شهری مدرن با آسمان‌خراش‌های زیاد تبدیل شد. داستان آبادانی و گسترش دبی با حکومت آل مکتوم آغاز می‌شود. ۸۰۰ نفر از اعضای قبیله بنی یاس در سال ۱۸۳۳ به منطقه کریک دبی (خور بی) آورده می‌شوند که شروع به خانه‌سازی می‌کنند. با کشف نفت در سال ۱۹۶۶، شیخ راشد با درآمدهای حاصل از فروش آن، اهمیت ویژه‌ای برای ساخت‌وساز شهری و صنعت گردشگری قائل شد. با خروج بریتانیا از دبی در سال ۱۹۷۱، دبی و ابوظبی و چهار شیخ‌نشین دیگر پایه‌های کشور امارات متحده عربی را بنیان نهادند.

در سال ۲۰۰۱، دبی به‌عنوان بزرگ‌ترین خانه جزیره‌های مصنوعی در جهان لقب گرفت و در سال ۲۰۱۳ توانست امتیاز برگزاری اکسپو ۲۰۲۰ را به دست آورد که برای نخستین بار شهری از خاورمیانه موفق به میزبانی مهم‌ترین نمایشگاه جهان می‌شد. اقتصاد دبی با صنعت نفت رشد کرد؛ اما بیشتر درآمد دبی از منطقه آزاد جبل علی، فروش ملک به شهروندان خارجی در مناطق آزاد، اعطای اقامت و همچنین قسمت بزرگی نیز از گردشگری و… تأمین می‌شود. در حال حاضر، دبی در حوزه تجارت و گردشگری، جایگاه ویژه‌ای در خاورمیانه و حتی دنیا پیدا کرده ‌است.

چرا به دبی سفر کنیم؟

مراکز خرید لوکس و شیک و بازارهای سنتی: در دبی می‌توانید تجربه خریدی را داشته باشید که در هیچ کجای دیگر برایتان اتفاق نخواهد افتاد. از برندهای لوکس و جهانی تا کالاهای سنتی و بومی را می‌توانید در مراکز خرید باشکوه و پرزرق‌وبرق و بازارها یا سوق‌های معروف شهر پیدا کنید.

انواع تفریح‌ها و سرگرمی‌های مهیج: از تورهای هلیکوپترسواری و پرواز با اسکای دایوینگ تا سافاری در بیابان و اسکیت روی شن، تور کروز، فلای بورد دبی، اسکی در پیست اسکی سرپوشیده و… در انتظار گردشگرانی است که دبی را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند.

انواع رستوران‌های لوکس و غذاهای بین‌المللی: دبی در طول سالیان سال به مقصدی برای سرآشپزهای حرفه‌ای نظیر گوردون رمزی تبدیل شده است که به‌دنبال افتتاح رستوران در این شهر شیک بوده‌اند و از همین رو، باکیفیت‌ترین غذاهای دنیا را می‌توانید در سفر به دبی نوش جان کنید.

جاهای دیدنی حیرت‌انگیز: دبی به‌لطف داشتن آسمان‌خراش‌های معروفی همچون برج خلیفه، یکی از زیباترین خط افق‌های دنیا، محله‌های قدیمی، آکواریوم دبی، فواره دبی که بزرگ‌ترین آب‌نمای موزیکال دنیا است، ساحل جمیرا و… مقصدی پرطرفدار بین گردشگران است.

بهترین زمان سفر به دبی

فصل پر سفر دبی
دبی، آب‌وهوایی کویری دارد و در نتیجه در تمام طول سال، آب‌وهوای آن گرم و خشک است. از آنجایی که فصول دبی به دو فصل گرم و گرم‌تر تقسیم می‌شوند، بهترین زمان سفر به دبی حد فاصل ماه‌های نوامبر تا آوریل (ماه آبان تا فروردین) است که آب‌وهوای مطبوع‌تری بر شهر حاکم می‌شود. در زمستان‌ها میانگین دمای هوا حداکثر به ۲۳ درجه می‌رسد که در شب تا ۱۴ درجه سانتی‌گراد پایین می‌آید. این زمان از سال، به اصطلاح فصل پر سفر دبی (های سیزن) است و گردشگران زیادی با تور یا با برنامه‌ریزی خودشان، به این شهر سفر می‌کنند. در واقع، در طول کریسمس و تعطیلات سال نو و همچنین فصل‌های پرگردشگر یعنی از اواخر سپتامبر تا اواخر آوریل (از مهر تا فروردین)، هزینه‌ها به گران‌ترین حد خود می‌رسند و علاوه بر ازدحام گردشگران، ‌با افزایش چشمگیر هزینه تور دبی، بلیط هواپیما، هتل و غیره نیز مواجه خواهید شد.

در ایام تعطیلات نوروز، شهر دبی مملو از گردشگران ایرانی می‌شود و با اینکه نوروز جشنی ایرانی است؛ طی چند سال اخیر صنعت گردشگری دبی توجه ویژه‌ای به این جشن باستانی داشته است و آن را همانند ایران، جشن می‌گیرد.

بیشتر جشنواره‌ها و فستیوال‌های دبی در نیمه دوم سال برگزار می‌شوند که یکی از پرطرفدارترین آن‌ها، «جشنواره خرید دبی» (Dubai Shopping Festival) است که در ماه ژانویه (دی) برگزار می‌شود و بهترین زمان برای کسانی است که به‌دنبال تخفیف‌های حسابی هستند. جشنواره بین‌المللی جاز در فوریه (بهمن)، ماراتن دبی در ژانویه (دی)، جشنواره غذا در مارس (اسفند) و روز ملی دبی در دسامبر (آذر) از جمله جشنواره‌های جذاب دبی هستند.

فصل کم سفر دبی

در فصل تابستان به‌خاطر گرما و شرجی بودن هوای شهر، گردشگران بسیار کمی به دبی سفر می‌کنند؛ لذا اکثر هتل‌ها تخفیف‌های مختلفی لحاظ می‌کنند، ضمن اینکه قیمت بلیط هواپیما و تورها هم کاهش می‌یابد. در کنار کاهش قیمت‌ها، آفرهای مختلفی هم روی انواع تورها اعمال می‌شود و از همین رو فصل کم سفر دبی (آف سیزن)، بهترین زمان برای سفر ارزان به این شهر به شمار می‌رود. یکی دیگر از مزیت‌های سفر به دبی در تابستان، جمعیت کم گردشگران است و در نتیجه دیگر خبری از صف‌های طولانی و مراکز خرید شلوغ نیست. پارک‌های آبی متعدد و پیست اسکی دبی نیز گرمای هوا را از ذهن شما پاک می‌کنند.

تابستان‌های دبی با میانگین حداکثر دمای ۴۱ درجه سانتی‌گراد که در طول شب تا حدود ۳۰ درجه سانتی‌گراد کاهش می‌یابد، به‌شدت گرم و مرطوب است.

اگر مهم‌ترین هدفتان از سفر به دبی، خرید باشد، جشنواره سورپرایز تابستانی دبی را نباید از دست بدهید که از اول تا هشتم اوت (۱۱ تا ۱۸ مرداد) برگزار می‌شود؛ هرچند علاوه بر تجربه خرید، نمایش‌های سرگرم‌کننده و تفریحی، کنسرت، نمایشگاه، زمین بازی و محوطه‌های تفریحی نیز برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.

هزینه جابه‌جایی در شهر دبی

از آنجا امکان پرداخت نقدی در مترو، اتوبوس و اتوبوس‌های آبی وجود ندارد؛ پس حتما اقدام به تهیه «نول کارت» (Nol Card) کنید که بلیط الکترونیکی شهر دبی به حساب می‌آید. درمجموع چهار نوع متفاوت نول کارت وجود دارد که شامل نول کارت قرمز، نقره‌ای، طلایی و آبی می‌شود.

برای استفاده از حمل‌ونقل عمومی دبی باید نول کارت تهیه کنید
نول کارت قرمز، به‌صورت کاغذی است که می‌توانید آن را از همه دستگاه‌های فروش بلیط تهیه کنید و با این بلیط فقط امکان استفاده از یک وسیله نقلیه را خواهید داشت و اگر بخواهید هم از مترو و هم از اتوبوس استفاده کنید، باید دو نول کارت جداگانه بخرید. این نول کارت دو درهم (۰٫۵۴ دلار) قیمت و تا ۹۰ روز اعتبار دارد و می‌توانید حداکثر تا ۱۰ بار از آن استفاده کنید.

نول کارت نقره‌ای، یک نوع بلیط هوشمند و الکترونیکی است که با قیمت ۲۵ درهم به فروش می‌رسد و ۱۹ درهم هم شارژ اولیه دارد و می‌توانید آن را به‌صورت نامحدود و هم‌زمان برای انواع وسایل نقلیه عمومی دبی استفاده کنید.

نول کارت طلایی هم مثل نول کارت نقره‌ای، ۲۵ درهم (حدود هفت دلار) قیمت دارد و تفاوتش در نوع امکانات و خدمات استفاده از مترو است و صندلی‌های راحت جلوترین قسمت مترو نصیب‌تان می‌شود. نول کارت آبی هم بیشتر برای ساکنان شهر کاربرد دارد.

شهر دبی به هفت منطقه تقسیم می‌شود و نرخ سفرهای درون شهری با مترو، اتوبوس و تراموا به مسافت طی شده در این مناطق و نوع کارت شما بستگی دارد. این هزینه به‌صورت خودکار محاسبه شده و از کارت‌تان کسر می‌شود. هزینه تردد با نول کارت قرمز در یک منطقه، چهار درهم (۱٫۰۹ دلار)، در دو منطقه مجاور هم، ۶ درهم (۱٫۶ دلار) و در بیش از دو منطقه معادل ۸٫۵ درهم (حدود ۲٫۵ دلار) خواهد بود. با استفاده از نول کارت نقره‌ای، این مبالغ به‌ترتیب به سه، پنج و ۷٫۵ درهم کاهش می‌یابد. از هر نول کارت تنها یک نفر می‌تواند استفاده کند و کودکان زیر پنج سال احتیاجی به داشتن نول کارت ندارند. به‌طور کلی حمل‌ونقل کودکان زیر پنج سال در دبی رایگان است.

تاکسی: قیمت کرایه بر اساس تاکسی‌متر محاسبه می‌شود. قیمت پایه از ۶ صبح تا ۱۰ شب از هشت درهم (۲٫۱ دلار) شروع و به‌ازای هر یک کیلومتر، ۱٫۸ درهم (۰٫۵ دلار) اضافه می‌شود. از ۱۰ شب تا ۶ صبح، کرایه تاکسی ۹ درهم (۲٫۴ دلار) است. در صورتی که هتل برای شما تاکسی بگیرد، نرخ کرایه به ۱۲ درهم (۳٫۲ دلار) می‌رسد؛ هرچند قیمت کرایه در هر کیلومتر همان ۱٫۸ درهم است. اگر از راننده تاکسی بخواهید که منتظر شما بماند، برای هر یک ساعت، ۲۵ درهم (۶٫۸ دلار) به مبلغ کرایه شما اضافه می‌شود.

مترو: هزینه تردد با مترو برای افراد بزرگسال از دو درهم (۰٫۵ دلار) تا ۶٫۵ درهم (حدود دو دلار) متغیر است که به مسافت طی شده بستگی دارد.

مونوریل: قیمت بلیط یک‌طرفه، ۲۰ درهم (۵٫۴ دلار) و بلیط برگشت، ۳۰ درهم (هشت دلار) است.

اتوبوس: برای پرداخت هزینه اتوبوس نمی‌توانید از پول نقد استفاده کنید و باید نول کارت داشته باشید و هزینه آن نیز همان طور که ذکر شد به تعداد مناطق طی‌شده بستگی دارد.

قایق‌های دبی: هزینه قایق‌های آبی به مسیر شما بستگی دارد؛ به‌عنوان مثال برای مسیر الغبيبه به دبی مارینا با کارت نقره‌ای، ۵۰ درهم (۱۳٫۶ دلار) و با کارت طلایی، ۷۵ درهم (۲۰٫۴۲ دلار) یا برای مسیر دبی مارینا تا ایستگاه کانال دبی و بالعکس، با کارت نقره‌ای ۲۵ درهم (۶٫۸۱ دلار) و با کارت طلایی ۳۵ درهم (۹٫۵۳ دلار) می‌شود.

قایق‌های ابراس: کرایه تردد با این قایق‌ها، یک درهم (۰٫۲ دلار) است.

اتوبوس آبی: هزینه استفاده از اتوبوس آبی در مسیر مارینا واک تا مارینا تراس، سه درهم (۰٫۸ دلار)، مسیر مرکز خرید دبی مارینا مال تا منطقه مارینا پرومنید، سه درهم، مسیر مارینا واک تا مرکز خرید دبی مارینا مال، پنج درهم (۱٫۳۶ دلار) و مسیر مارینا پرومنید تا مارینا تراس، ۱۱ درهم (حدود سه دلار) می‌شود.

به‌طور کلی برای کاهش هزینه‌ها در سفر به دبی پیشنهاد می‌کنیم که در انتخاب وسیله نقلیه دقت کرده و با استفاده از مترو و اتوبوس، پول بیشتری پس‌انداز کنید. در نزدیکی جاذبه‌های گردشگری مهم غذا نخورید؛ چراکه قیمت غذای این رستوران‌ها بسیار گران‌تر از غذاخوری‌هایی است که در فاصله دورتری از مراکز گردشگری فعالیت می‌کنند. در فرودگاه دبی از تبدیل ارز بپرهیزید و پول‌تان را در بانک‌های بزرگ مراکز شهر تبدیل کنید که نرخ ارز معقولانه‌تر است و کارمزد کمتری از مشتری می‌گیرند. تفریح‌های رایگان دبی همچون ساحل‌گردی، بازدید از آب‌نمای دبی، موزه‌های رایگان دبی، بازدید از منطقه تاریخی جمیرا و… نیز در کاهش هزینه‌های سفر به دبی موثر هستند.